چندرسانه ای -مولتی مدیا - هنرهای رایانه ای- هنرهای چند رسانه ای چیست؟ ویژه ی کنکوری ها
سلام خدمت کنکوری های عزیز و آرزوی موفقیت :)
با معرفی رشته چندرسانه ای در خدمتتون هستم. اون زمانی که من این رشته رو انتخاب کردم اطلاعات چندانی ازش نداشتم. این مطلب رو مینویسم تا اونایی که میخوان این رشته رو انتخاب کنن ی اطلاعات کلی داشته باشن تا بعداً نرن اونجا پشیمون بشن فکر انصراف بیوفتن یا شاید کسایی هم باشن که حسرت بخورن که چرا این رشته رو انتخاب نکردیم و....!
من خودم فارغ التحصیل این رشته ام( کارشناسی چند رسانه ای) و اسفند 93 از پایان نامه ام دفاع کردم و تمام.
این مطلب برای اونایی نوشته شده که این روزا دغدغه انتخاب رشته و آینده شغلی و اینطور حرفا رو دارن و ی رشته ای دیدن تو دفترچه تحت عنوان کارشناسی چندرسانه ای حالا نمیدونن چیه اصلاً. البته ناگفته نماند که این مطلب رو من 4 سال پیش زمانی که تازه وارد این رشته شده بودم تووی وبلاگم نوشته بودم(الان بهش دسترسی ندارم) که اگه الان تو اینترنت بگردین خیلی از سایت ها همونو کپی کردن و دوباره بازنشر دادن بدون هیچ تغییری و ی سری مطالب از دیگر بچه های این رشته که برا خیلی وقت پیشه و نکته مهم هم این هست که اگه سوالی ازشون داشته باشین اغلب یا نمیتونن جواب بدن یا راهنمایی غلط میکنن!
یک تیزر معرفی از دانشکده هنرهای رایانه ای و امکانات و اهدافش که از لینک زیر دانلود کنید و ببینید(7.7 مگابایت).
* دانلود ویدیوی معرفی دانشکده هنرهای رایانه ای*
خب
اول همون متنی رو که قبلا نوشته بودم با یک مقدار تغییر و بهینه سازی!! این جا میزارم بعد از دید ی فارغ التحصیل سعی میکنم تا جایی که بتونم راهنمایی تون کنم. سعی کنید اگر متن رو قبلا جایی خوندین دوباره بخونید چون نظرات و مشاهدات خودم رو هم بهش اضافه کردم.
تعریف چندرسانه ای از ویکی پدیا:
استفاده از رسانههای مختلف، مانند صدا، عکس، ویدئو، انیمیشن، متن و... در کنار یکدیگر جهت انتقال بهتر پیام را چندرسانهای گویند، که در مقابل برنامههای صرفاً متنی به کار میرود. در چنین برنامههایی تا حد امکان از متن کمتر استفاده شده و بار اصلی انتقال پیام بر عهده سایر رسانههای تصویری یا صوتی قرار میگیرد.
این رشته در دانشکده ی هنرهای رایانه ای دانشگاه هنر تبریز با گرایش واقعیت مجازی در سال 1386 ایجاد شده و از گروه ریاضی- فیزیک دانشجو میگیره. البته الان دیگه گرایش نداره و صرفاً با نام کارشناسی چندرسانه ای شناخته میشه و مصاحبه هم نداره. مصاحبه فقط در مقطع ارشد خواهد بود که آن هم اگر!!!! باشد در دفترچه سازمان سنجش بهش اشاره میشه
از دانشکده هنر های رایانه ای:
دانشکده هنرهای رایانهای در بهمن ماه سال 1386 با پذیرش 30 دانشجو(دختر ورودی بهمن - اینو بدونید که این دانشگاه تفکیک جنسیتی رو اجرا کرده و بر همین اساس، پسرها در مهر وارد دانشکده میشن و دختر ها در بهمن ) در رشته چند رسانه ای با گرایش واقعیت مجازی با بهرهگیری از اعضای هیات علمی و متخصصین سراسر کشور ( خالی بندی های که همه دانشگاه ها مینویسن) و با تکیه بر امکانات و فناوری های نوین ، فعالیت خود را رسماً آغاز نمود .
در برنامههای آتی، پذیرش دانشجو در رشته های گرافیک رایانه ای(Computer graphics)،طراحی کاربر دوطرفه(Interface design) و فیلم و انیمیشن(Film and Animation) در دوره کارشناسی ( خب اینو که من 4 سال تو اونجا بودم اصلاً تو برنامه نیست شایدم باشه من ندونم!) و راهاندازی دوره تحصیلات تکمیلی رشته چندرسانهای (خب این تصویب شده از طرف وزارت علوم در 3 گرایش؛ با عناوین: 1- هنرهای رایانه ای- تولید بازی های رایانه ای 2- هنرهای رایانه ای- هنرهای چندرسانه ای 3- هنرهای رایانه ای- طراحی شبیه ساز هوشمند رایانه ای| اگه مشکل خاصی پیش نیاید از سال آینده در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرند در ادامه میتونید سرفصل رشته ها از طریق لینکی که تو بخش لینک ها قرار دادم ببینید.********* خب 2 تا از این رشته ها نهایی شده و امسال یعنی کنکور کارشناسی ارشد 95 که برگزار شده تووی دفترچه انتخاب رشته اومده و دانشجو می پذیره****) مورد توجه واهتمام دستاندرکاران در برنامه ریزی و ادامه فعالیت دانشکده هنر های رایانه ای دانشگاه می باشد.
تصویر زیر مربوط به دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال 96 میباشد.
تصویر زیر مربوط به دفترچه شماره یک آزمون کارشناسی ارشد سال 97 میباشد
کارشناسی چندرسانهای یک برنامه بین رشتهای مبتنی بر فعالیت های علمی و عملی دانشجویان میباشد که مهارتها و علوم طراحی و تولید محصولات هنری چندرسانهای را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. دانش آموختگان این برنامه می توانند افرادی با مهارت های متعدد باشند که فهم بالایی از فرایندهای تکرار شونده بازسازی سیستم های چندرسانهای را دارا میباشند . دروس این برنامه به طور کلی پوشش دهنده چهار جریان اصلی میباشد:
1-کسب مهارت های طراحی هنری (طراحی دستی و سنتی و طراحی به کمک رایانه و ایده پردازی)
2-کسب مهارت های مربوط به طراحی رایانه ای( طراحی دوبعدی و سه بعدی)
3-ترکیب این مهارت ها در اجرای پروژههای عملی و کسب تجربیات عملی
4-اجرای پروژههای انتخابی با توجه به علایق دانشجویان( پایان نامه و پروژه های بعضی از دروس)
هدف از برنامهریزی دوره کارشناسی چندرسانهای، پرورش نیروهای خلاق فنی دانشجویان براساس بینش اسلامی و آگاهیهای تخصصی و مهارت های آن ها در زمینه هنر چندرسانهای رایانه محور میباشد.
تعریف علمی ساده ار چند رسانه ای:
چندرسانهای در دهه های اخیر به عنوان یک فناوری بین رشتهای در علوم مختلف از جمله آموزشی ، هنری و ... مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی هر یک از اجزای متن، گرافیک، صدا، پویانمایی و ویدیو در چندرسانهای نیازمند قابلیت ویژهای است که فقط هنرمند چندرسانهای میتواند آن را ایجاد نماید.
مالتی مدیا در لغت به معنای چند رسانه ای است یعنی ارتباط و انتقال موضوع ها و مفاهیم با استفاده از رسانه های متفاوت همچون گفتار، موسیقی، عکس، متن، انیمیشن محیط های تعاملی و رابط با کاربر و... و هر چیز که شما فکرش را بکنید.
محصولات مالتی مدیا یا چند رسانه ای به طور کلی به ۳ قسمت عمده تقسیم می شوند:
آموزشی: در این نوع از ماللتی مدیا از تمام قابلیت ها برای تولید یک نرم افزار آموزشی استفاده میشود.و در فضایی جذاب و متنوع . در این گونه از نرم افزار ها سعی می شود مفاهیم آموزشی به صورت تعاملی به مخاطبان آموخته شود.
تبلیغاتی: در ابتدا تبلیغات یا رساندن صدای خود به مخاطبان خاص را در نظر بگیرید لذا در همین راستا با بهره گیری از قابلیت های رایانه می توان از طرق مختلف از قبیل استفاده از عناصر دیداری و شنیداری از مانند : انیمیشن صوت و عکس و ... به هدف مطلوب دست یافت.
کاربردی: نرم افزار های کاربردی از قبیل پخش کننده های صوتی و تصویری برای ساخته شدن دارای تعریف های استانداردی هستند.
لینک ها ی مرتبط
خب از این حرفا بگذریم؛ حالا یه نگاهی به سرفصل درس ها، برنامه ترم ها و لیست پروژه های نهایی که تا حالا کار شده( البته این لیست کامل نیست متاسفانه) بندازین تا ببینین اصلا خوشتون میاد از این درسا و فضا یا نه!
>>> سرفصل کارشناسی چندرسانه ای و ارشد ها<<<
>>>برنامه هشت ترم <<<
در این جا هم میتونید تعدای از عناوین پایان نامه های کار شده توسط دانشجوها رو ببینید>>>>> دانلود لیست عناوین پایان نامه ها <<<<<
**** نکته: پایان نامه این رشته 6 واحد شامل 1 واحد نظری و 5 واحد عملی است-در بازنگری جدید تعداد واحدها به 3 واحد کاهش پیدا کرده
وب سایت دو تا بچه های پر انرژی چند رسانه ای که تو زمینه های گرافیک دیجیتالی فعالیت میکنن>>>>> مکس باند<<<<<<
حالا بررسی چند تا از درسا و چیزی که تووی دانشکده آموزش میدن:
اصل و رویکرد دانشکده اینه که نرم افزار رو تووی کلاسا آموزش نمیدن! البته بعضی اساتید نرم افزارها رو به صورت مقدماتی تا متوسط آموزش میدن.
یاد گرفتن نرم افزار ها به عهده خودتونه. برخی از نرم افزارها هم تو کلاس های فوق برنامه ای که توسط انجمن علمی یا خود دانشجوها برگزار میشه آموزش داده میشن. من دیگه وقت صرف معرفی درس ها نمی کنم ؛ بچه های ورودی 91 تووی وبلاگشون بعضی از دروس رو معرفی کردن که مطالبش بدک نیست میتونین ی سر بزنین!
زمانی که ما اونجا درس میخوندیم اساتید خوب کم پیدا میشدن اساتید خیلی خوب هم پیدا میشدن ولی کم، این اواخر چون ارشدها تصویب شده چندتا هیئت علمی با مدرک دکتری جذب شدن که حتی توی خارج از کشور سابقه ی تدریس دارن. خیلی از دروس کتابی ندارن و مطابق سلیقه و صلاح دید استاد مربوطه ی چیزی مرتبط با موضوعاتِ توی سر فصل تدریس میشه و یا برعهده دانشجو گذاشته میشه تا در زمینه های مختلف تحقیق کنه و در اختیار کلاس بزاره و گاها سرفصل دروس هم عوض میشه حتی.
امکانات دانشکده هم ای بدک نیست، که شامل سایت های کامپیوتر، کارگاه میز نور ( برای طراحی و مدلسازی) کارگاه واقیعت مجازی و کارگاه طراحی و همچنین یک انستیتو بازی سازی و.... میشه ( تصاویری از محیط دانشکده رو تووی ویدیوی که بالای صفحه قرار دادم میتونید ببینید).
اگر از بچه های این رشته بپرسین که این رشته یک رشته هنری هستش یا فنی( مهندسی) هرکسی نظر خاص خودش و تحلیل خودشو داره که بر میگرده به علایق و رویکردش به این رشته. و نظر من هم در این مورد اینه که این رشته نه هنر صرف و نه مهندسی صرف هستش بلکه تکنولوژی و صنعت در خدمتِ هنر هستش و اون چیزی که اهمیت داره بیشتر درک درست از مفاهیم و داشتن خلاقیت و ایده های نو و جدیده و نه صرفاً کار اپراتوری کردن! برای موفقیت در رشته هم باید علاقمند به هنر و هم ریاضی و کار با رایانه باشید (در بازنگری که اخیراً در سال 91در محتوای بعضی از دروس شده سهم رایانه و مسائل فنی و کد نویسی بیشتر از قبل شده).
طراحی و بهینه سازی وب سایت، برنامه نویسی رایانه ای (نرم افزار - بازی رایانه ای)، کانون های تبلیغاتی و فیلمسازی (مشاور تبلیغات،ساخت تیزر تبلیغاتی،تدوین و...)، طراح گرافیک متحرک( موشن گرافیک)، طراح چندرسانه ای، مولف چندرسانه ای، نویسنده و طراح استوری بورد، هنرمند دو و سه بعدی کار (دیجیتال پینت- مدلسازی کاراکتر و محیط و...)، طراح گرافیک رایانهای، طراح پویانمایی (انیمیشن) و انیماتور، کارشناس تبلیغات، دستیار تولید، مدیر سیستمهای اطلاع رسانی، طراح سیستمهای عملکردی رایانه ای، طراح بازی رایانه ای و...
اینها تنها چند نمونه از فعالیت هایی هستند که میتونید برای آینده خودتون انتخاب کنید و به سمت متخصص شدن در اون زمینه برید.
"خب خبر خوب اینِ که سرفصل رشته توسط وزارت علوم برای بازنگری به دانشگاه تهران سپرده شده و تغییرات خیلی خوبی پیدا کرده و جامع تر و کاربردی تر شده حالا اینکه تا چه حدی اجرایی میشه و یا امکانات دانشکده بروزرسانی میشه یا نه باید دید چون شروع اجرای سرفصل مصوب جدید ترم جدید امسال یعنی مهر 96 اعلام شده" و شاید حتی شاهد این باشیم که دانشگاه های دیگر کشور هم این رشته رو اضافه کنن تووی برنامشون!
حالا چند تا از دروس و نرم افزار هایی که باهاشون در رشته کارشناسی چند رسانه ای سروکار خواهید داشت:
اگر میخواید بعداً تو کارتون به درد بخوره و بتونین باهاش کار کنین که خیلی باید وقت بزارید روشو تا بتونید مسلط بشید البته این برا همه ی این نرم افزار ا صدق نمیکنه و بعضیا شون کمتر وقت میگیرن!
سی اس اس، اچ تی ام ال، سی شارپ، سی پلاس پلاس، جاوا اسکریپت و هوش مصنوعی برای بازی رایانه ای هم از مقدماتی تا متوسط در برنامه هست.
دروس مرتبط با تاریخ هنر، تاریج چند رسانه ای، مدیریت چند رسانه ای و......
نویسندگی برای پویانمایی
گرافیک رایانه ای 1 ( تایپوگرافی و کار با نوشته ها " فتوشاپ، کورل، ایلاستریتور")
واقعیت مجازی 1 (شبیه سازی محیط های معماری" اسکچ آپ")
شبیه سازی و متحرک سازی رایانه ای 1 و 2 ( انیمیشن دو بعدی" افتر افکت" و سه بعدی" مایا")
مشاهده پایان نامه خودم و بخشی از پایان نامه یکی دیگر از دوستان
توصیه ها
در نهایت موفقیت تو این رشته و آینده به خودتون بستگی داره که به چه چیزی علاقه دارین؛ برید دنبال همون! و خیلی مهمه که بدونید که در چه زمینه ای استعداد دارین تا مدام از این شاخه به اون شاخه نپرید که هم باعث هدر رفتن وقت میشه و هم بی انگیزگی نسبت به ادامه درس و دانشگاه میاره! کلاسای درس دانشگاه چیز زیادی بهتون یاد نمیده اینو فراموش نکنید--این چیزی بود که خیلی ها(از جمله ترم بالایی ها) به ما گفتن و ما هم به عینه دیدیم؛ من هم به شما می گم تا وقتی رفتین و واقعیت ها رو دیدید توو ذوقتون نخوره-- فکر نکنین صرفاً با گذروندن درسای دانشگاه صاحب مهارتی میشید و آماده ورود به بازار کار هستید؛ نه اصلاً از این خبرا نیست. با پاس کردن درسا فقط ی مدرک گیرتون میاد، همین.
اگر شما علاقمند باشید دانشگاه و بعضی اساتید دلسوز بهتون مسیر رو نشون میدن و راهنماییتون میکنن. ودر نهایت نباید انتظار داشته باشید که بعد از فارغ التحصیلی یه میز بهتون بدن و سرماه حقوقتون رو بگیرید!
یک سوال ارشد این دانشگاه تبریزم تفکیک جنستی داره!؟